

PROTECTING THE DIVERSITY AND RICHNESS OF THE SUNSHINE COAST REGION BEYOND ITS ECONOMIC VALUE

balancing growth | development | environment

Think Tank Session 1 - Establishing the challenge and options

8.30 am	Registration, tea and coffee - meet, greet and self-introductions	
9.00 am	S. Zubrinich, Chair SCBC Welcome, purpose and expected outcome of the session Defining the challenge	15 minutes
9.15 am	Prof Mike Hefferan Regional demographics influencing growth & development	15 minutes
9.30 am	Local Councils Speak on how the planning scheme defines development	15 minutes
	Rowena Skinner – Noosa Council Matthew Stevenson – Sunshine Coast Council Questions / clarification	(5 mins) (5 mins) (5 mins)
9.45 am	Interest groups Speak on their current 5 priority issues	20 minutes
	Narelle Mc Carthy - SCEC John Hare - Development Watch Ian Christensen - OSCAR Questions / Clarification	(5 mins) (5 mins) (5 mins) (5 mins)

10.05	Industry groups Speak on the regional industry constraints	25 minutes
	Dustin Welch – PCA Tim Boag - UDIA Phil Smith – AIA Simon Ambrose - SCDL Questions / Clarification	(5 mins) (5 mins) (5 mins) (5 mins)
10.30am	Short break	10 minutes
10.40 am	Prof Tim Smith	30 minutes
	Sustainable development Questions	
11.10 am	Katy Dean Green Build Council of Australia	45 minutes
	Purpose and approaches Case study on connected communities	
11.55 am	Discussion of key themes	45 minutes
	Options for consideration at Think Tank 2	
12.40 pm	Close and next session	5 minutes
1 pm	Media interviews	

Thank you for your contribution today.